Головна > Всі новини > Анонси > Міська влада допоможе київським підприємцям пережити карантин

Міська влада допоможе київським підприємцям пережити карантин

Міська влада ініціює продовження пільг і спрощення процедур для підтримки малого і середнього бізнесу, які прийняла Київрада у березні 2020 року. Такий же пакет документів винесуть на розгляд депутатів новообраної Київської міської ради.

Про це розповів заступник голови КМДА Олександр Харченко під час зустрічі зі спільнотою рестораторів і представниками сфери громадського харчування та розваг міста Києва. Також на зустрічі, що відбулася у Київській міській державній адміністрації, обговорили проблемні питання, що виникли у період пандемії і карантину вихідного дня. Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

«Сьогодні ми зібралися з представниками бізнесу для обговорення проблемних питань, що виникли у зв’язку з карантином вихідного дня. Хочу наголосити, що місто зацікавлене у тому, щоб карантинних обмежень було якомога менше. Міський бюджет так само, як і представники бізнесу, має збитки через обмеження діяльності підприємців та несплату податків. Навесні, у межах своїх повноважень, ми запровадили комплекс заходів для підтримки малого і середнього бізнесу. Зараз нашим головним завданням є продовження дії цих пільг у до завершення карантину. Ми чесні з нашими підприємцями, ми партнери один для одного. Спільними зусиллями ми зможемо досягти бажаного результату», – наголосив Олександр Харченко.

Водночас для зменшення темпів розповсюдження вірусу, необхідно, щоб хворі та контактні особи суворо дотримувалися карантину та режиму самоізоляції.

Представники спільноти рестораторів наголосили, що пільги, впроваджені містом у березні 2020 року, дозволили їм набагато легше перенести найперші карантинні обмеження.

Спільно із Департаментом промисловості та розвитку підприємництва ресторатори та представники сфери розваг міста Києва обговорили основні проблемні питання. За результатами зустрічі сформовані чіткі позиції, на основі яких профільний Департамент розробить план подальших дій. До розробки залучать і представника Української ресторанної асоціації.

Джерело